OK

Slip af med sølvfisk, skægkræ og ovnfisk

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer Skriv venligst et telefonnummer

Hos Kompletservice tilbyder vi en effektiv og professionel bekæmpelse af både sølvfisk, ovnfisk og skægkræ. Især skægkræ spreder sig lynhurtigt og kan være svære at slippe af med, når først man har fået dem indenfor. Kontakt os, hvis du har brug for en erfaren og effektiv skadedyrsservice - vi rykker hurtigt ud til både private og erhverv i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Den almindelige sølvfisk

Sølvfisken er ca. 1 centimer lang og kaldes også for sølvkræ. Den er kendetegnet ved den skinnende og sølvfarvede krop med lange antennetråde foran og tre børster bagerst på halen. Sølvkræ bliver i gennemsnit 3-4 år, men de kan blive helt op til 8 år gamle. De formerer sig langsomt og lægger ca. 20 æg i hele levetiden.

Sådan lever sølvfisken

Sølvfisk lever i beboelser, især i ældre ejendomme, hvor den om dagen skjuler sig i revner, sprækker og gulvafløb, mens den er aktiv om natten. Sølvfisk foretrækker mørke, varme og fugtige rum, og den ses ofte på badeværelser eller i kælderrum. Sølvfisk kan ikke kravle på glatte flader, og derfor kan man ofte finde dem i bunden af vasken eller i badekarret.

Hvad lever de af?

Sølvfisk er næsten altædende, men lever også af døde insekter, sæberester, krummer og mug- og skimmelsvamp. De kan leve i et helt år uden føde, og de trives ved lune temperaturer ved 20-30 grader.

Ovnfisk - elsker varme og tørre rum

Ovnfisken kan blive dobbelt så lang som sølvfisken, op til 2 centimeter. Ovnfisken er mere grålig og med pletter på kroppen, som kan ligne striber. Ovnfisk trives modsat sølvfisken på tørre steder, hvor den lever af det samme som sølvfisken og gerne stivelsesholdige madvarer. Den foretrækker endnu højere temperaturer og lav luftfugtighed. Derfor ses problemet ofte ved ovne i køkkener og inden for fødevareproduktion.

Invaderet af skægkræ?

Skægkræet er en ny art i Danmark. Den bliver som ovnfisken op til 2 cm lang og er mere behåret end både sølvfisken og ovnfisken. Den har lange følehorn og halebørster, som er mindst lige så lange som selve kroppen.

Skægkræet er i modsætning til sølvfisken god til at kravle på lodrette flader. Den formerer sig med lynets hast og spreder sig hurtigt til hele huset, hvor den kravler rundt alle steder - også i madvarer. Derfor er det vigtigt at kontakte en skadedyrsspecialist, så snart du støder på det første skægkræ.

Stort problem i Norge

I Norge har man i de senere år haft store problemer med skægkræet, som først for nylig er kommet til Danmark, hvor man forventer at problemet bliver lige så stort.

Pas på dine bøger og fotos

Sølvfisk og skægkræ kan leve af cellulosen i papir. De kan godt lide limrester, og hvis papiret har været udsat for fugt eller mug. Har man derfor dokumenter, fotos eller bøger, kan fisk og kræ gøre stor skade.

Kom krybene hurtigt til livs

Er du plaget af sølvfisk, ovnfisk eller skægkræ? Så er du velkommen til at kontakte os på telefon 70 40 48 10 eller benytte vores kontaktformular. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Komplet Skadedyrsservice fjerner hurtigt og effektivt dine skadedyr. Vi dækker hele Nordsjælland og Storkøbenhavn. Kontakt os og få bekæmpet skadedyrene én gang for alle.

Vi har åbent for henvendelser alle hverdage mellem 8:00 og 16:00

Vi dækker hele
Storkøbenhavn og Nordsjælland